Penandatanganan MoU Antara UPN "Veteran" Yogyakarta dengan Universiti kebangsaan Malaysia

• Selasa 24 Maret 2015 , 12:00

Penandatanganan MoU antara UPN “Veteran” Yogyakarta dengan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dilakukan pada tanggal 23 Maret 2015 pada pukul 2.00 sore waktu Malaysia di Ruang Sidang Cancellori UKM-Malaysia. Penandatanganan ini merupakan perpanjangan MoU yang ke tiga kalinya, yang mana penandatanyanan yang pertama dilaksanakan pada tahun 2002 dan kedua dilakukan pada tahun 2008. Pada penandatangan MoU kali ini Pihak UPN "Veteran" Yogyakarta  dilakukan oleh Rektor UPNVY Prof. Dr. Ir. Sari Bahagiarti K. MSc., dan Dekan Fakultas Teknologi Mineral diwakili Ketua Prodi Teknik Geologi Ir. Sugeng Raharjo, MT. Sedangkan pihak UKM-Malaysia dilakukan oleh Vice-Cancellor Prof. Datok Dr. Noor Azlan Ghazali, dan Direktur Institute for Environment and Development Prof. Dr. Mohd. Raihan Taha, serta Direktur Fuel Cell Institute Prof. Dr. Abu Bakar Mohamad. MoU ini memayungi hubungan kerjasama antara UPNVY dengan UKM-Malaysia dalam bidang Penelitian, tukar menukar dosen, tukar menukar mahasiswa dan Persidangan Indonesia-Malaysia pada bidang Warisan Geologi yang sudah mencapai yang ke-7 pada tahun ini dengan tempat yang bergantian UPNVY dan Malaysia. Acara Penandatanganan MoU diakhiri dengan tukar menukar Cenderamata antara Rektor UPN dengan Vice-Cancellor UKM, Ramahtamah dan Foto Bersama di depan Gedung Cancellori.